Doe mee en deel je reiskennis!

Pokhara: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Nepal : Pokhara
Ga naar: navigatie, zoeken
(Overnachten)
k (Budget)
 
Regel 47: Regel 47:
  
 
===Budget===
 
===Budget===
* '''Sanghimala Guest house & roof top garden''' - Dit gastenverblijf is gelegen langs een rustige weg, aan het Phewa Tal-meer. Meer informatie kunt u vinden op [http://www.sanghimala.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=9&lang=nl].
+
* '''Sanghimala Guest house & Roof Top Garden''' - Dit gastenverblijf is gelegen langs een rustige weg, aan het Phewa Tal-meer. Meer informatie kunt u vinden op [http://www.sanghimala.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=9&lang=nl].
  
 
===Medium===
 
===Medium===

Huidige versie van 26 jan 2012 om 08:55

Pokhara (Sanskriet: पोखरा) is een stad in Nepal, de stad heeft ongeveer 200.000 inwoners. Het is de hoofdstad van het district Kaski (gelegen in de Gandaki-zone). De stad is één van de meest populaire toeristische bestemmingen van Nepal.

Info[bewerken]

Na de invasie van Tibet door de Volksrepubliek China kwamen veel Tibetaanse vluchtelingen naar het buurland Nepal. In de Pokhara-vallei werden vier vluchtelingenkampen ingericht: Tashipalkhel, Tashiling, Paljorling en Jambling. Deze kampen hebben zich ontwikkeld tot vaste nederzettingen. Vanwege de verschillen in architectuur, gebedsvlaggen, gompa's en chörtens, zijn de verschillen goed merkbaar met andere plaatsen in Nepal.

Een ander gevolg van de invasie was dat de handelsroute naar India stil kwam te liggen en er nog maar weinig karavanen langstrekken. Het verlies aan handel wordt echter goedgemaakt door de toename van het toerisme.

Arriveren[bewerken]

Per vliegtuig[bewerken]

Per trein[bewerken]

Per auto[bewerken]

Per bus[bewerken]

Per boot[bewerken]

Rondreizen[bewerken]

Pokhara is het vertrekpunt voor tochten naar de bergen van de Annapurna.

Bekijken[bewerken]

De Annapurna bergketen gezien vanaf de oever van het Phewa Tal-meer.

De stad biedt een combinatie van natuur en cultuur maar de meeste toeristen komen toch voor trektochten door de Annapurna bergketen.

Doen[bewerken]

Leren[bewerken]

Werken[bewerken]

Kopen[bewerken]

Eten[bewerken]

Budget[bewerken]

Medium[bewerken]

Duur[bewerken]

Uitgaan[bewerken]

Overnachten[bewerken]

Budget[bewerken]

  • Sanghimala Guest house & Roof Top Garden - Dit gastenverblijf is gelegen langs een rustige weg, aan het Phewa Tal-meer. Meer informatie kunt u vinden op [1].

Medium[bewerken]

  • De Silver Oaks Inn [2], tel.00977-61-462147/464798, ligt in een rustig gebied aan de waterkant in Pokhara. Met zicht op de bergen vanuit je kamer of vanaf het dak. Het kamerprijzen zijn US$ 18, 25 of 30, voor een één-, twee- of driepersoonskamer. Grote lobby met gratis wifi en boeken en tijdschriften. Ook is er veel informatie over excursies en kan men er boeken. Het restaurant serveert zowel Nepalese als westerse gerechten.

Duur[bewerken]

Communicatie[bewerken]

Veiligheid[bewerken]

Dagelijks leven[bewerken]

Rondom[bewerken]

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

Varianten

Handelingen

Docents

In andere talen

other sites