Doe mee en deel je reiskennis!

Kopenhagen

Uit Wikitravel
Versie door Rein N. (Overleg | bijdragen) op 27 aug 2007 om 04:26 (spelling)
Ga naar: navigatie, zoeken

Kopenhagen ligt in Denemarken.

Begrijpen

Erheen reizen

Vliegtuig

Trein

Kopenhagen is vanuit Duitsland en Zweden goed bereikbaar per trein. Vanuit Flensburg rijdt er uurlijks een stoptrein naar Padborg (5 kilometer over de grens), vanwaar het overstappen op de binnenlandse directe treinen naar Århus en kan men met één overstap Kopenhagen bereiken. Vanuit Hamburg rijden er tweeuurlijkse treinen die bij Puttgarden op de boot geladen worden en in Rødby in Denemarken weer afgeladen worden, waarna de reis zich normaal voortzet.

Vanuit Malmö rijdt er over de Øresundbrug iedere twintig minuten een trein naar Kopenhagen, en na 23:00 ééns per uur tot ongeveer zes uur in de ochtend, waarna de frequentie weer opgevoerd wordt. Deze treinen rijden via de luchthaven Kastrup en gaan meerdere keren per dag door naar Stockholm. Daarnaast rijden er boottreinen via Malmö en Rostock naar Berlijn en kan men vanuit zuid-Duitsland (München) in het weekend gebruik maken van de speciale CityNightLine slaaptreinen.

Vanuit diverse plaatsen in Denemarken zelf is Kopenhagen zeer goed tot goed bereikbaar, maar men moet niet de treinfrequentie verwachten, die men in Nederland vindt.

Auto

Bus

Boot

Rondreizen

Zie

Doe

Leer

Werk

Koop

Eet

Budget

Medium

Duur

Drink

Slaap

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Eruit reizen

Dit artikel is een beginnetje En heeft aandacht nodig. Duik erin en help het groeien!


WikiPedia:Kopenhagen