Doe mee en deel je reiskennis!

Hoofdpagina

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken


Wikitravel is een project dat tot doel heeft een vrije, complete, actuele en betrouwbare wereldwijde reisgids te creëren. Wikitravel wil de beste reisgids zijn voor iedereen, gratis beschikbaar en eenvoudig toegankelijk. Tot nu toe hebben de wikireizigers 3.425 bestemmingen en andere artikelen geschreven. Ga naar de Help-pagina om te zien hoe eenvoudig jij nu een artikel kan aanpassen of bijvoegen.


Kathedraal in Faro

Faro is een stad in het zuiden van Portugal en de hoofdstad van de Algarve. De stad telt bijna 60.000 inwoners. De stad Faro wordt vaak onderbelicht, veel toeristen die vakantie vieren in de Algarve komen uitsluitend voor de stranden en het mooie weer. De stad Faro is echter groot en mooi genoeg om als volwaardige citytrip bestemming te dienen.

Faro is een oude stad vol historie en oude gebouwen. Faro is geen feeststad als Albufeira, al komen feestgangers waarschijnlijk ook in Faro wel aan hun trekken. De lente en herfst zijn de ideale seizoenen om de stad en de mooie regio te verkennen. Veel inwoners spreken minstens een beetje Engels en waarderen pogingen tot het spreken van het Portugees.

Het centrum van Faro is opgedeeld in twee gebieden. Het oudste gedeelte bevindt zich dichtbij de kust binnen de stadswallen. Het tweede gedeelte is iets minder oud en strekt zich over een groter gebied uit

(meer...)

Hagfors

Hagfors is een stadje en gemeente in de Zweedse provincie Värmland, ongeveer 100 kilometer ten noorden van Karlstad. De gemeente heeft ongeveer 13.000 inwoners, waarvan ongeveer 8.000 mensen in Hagfors wonen. Hagfors staat vooral bekend om haar mooie bossen en vele meren. Het stadje zelf is industrieel en saai, maar toch is het toerisme één van de belangrijkste sectoren door de overweldigende natuur. Andere grote dorpen in de gemeente Hagfors zijn Ekshärad, Uddeholm en Råda. Ook een ideaal gebied voor de wintersport.

Een paar kilometer ten westen van het stadje ligt Hagfors Airport. Vanuit deze luchthaven vliegt Avies twee keer per dag naar Stockholm Arlanda, met aansluitingen naar Amsterdam en Brussel. Vanuit de terminal is het ongeveer 1200 meter lopen naar bushalte Sjögränd. Vanuit hier gaat ongeveer ieder uur een bus naar Hagfors.

(meer...)

Dit artikel is nog niet compleet, help mee en Duik erin

Plaats hier je suggesties voor de volgende maand

Honolulu Aliiolani Hale.jpg
  • Het Iolani-paleis (afgebeeld) in Honolulu, Hawaii, is het enige koninklijke paleis in de Verenigde Staten dat ooit door een monarch gebruikt is.
  • De studenten die je gidsen door het Durham-kasteel in Durham (Engeland) zijn niet zomaar werknemers, ze zijn de residenten van de oudste studentenaccommodatie ter wereld.
  • De dames-wc's in de China Blue Bar in Boise, Idaho, heeft zijn eigen privé-champagnebar en -barman.
  • Sculpturen in Sligo herdenken de periode dat het dorp belangrijk was als port of embarkation gedurende de Ierse hongersnood halverwege de 19de eeuw.
  • In het hart van San Diego bevindt zich een kattencafé. Hier kun je lekker koffie drinken en als kattenliefhebber genieten van de aanwegize katten, en er eventueel een adopteren (dit voor inwoners natuurlijk).KLM heeft enkele tientallen vluchten moeten schrappen

26 januari

als gevolg van de de gigantische sneeuwstorm die New York en de omringende gebieden vandaag en morgen teistert. [1] (meer...)

Protesten in Egypte

25 januari

zeker vijftien doden, tientallen gewonden. Op verschillende plekken in Egypte waren gevechten tussen honderden demonstranten en veiligheidstroepen. In het noorden van Kairo kwamen negen islamitische demonstranten om tijdens een gevecht met de politie. [2] (meer...)

Vluchten van en naar Parijs worden omgeleid

9 januari

Dammartin-en-Goële, waar een gijzelingsactie gaande is waarbij schoten zijn gelost, ligt onder de rook van Parijs Charles de Gaulle, de grootste van de drie internationale luchthavens die de Franse hoofdstad rijk is. [3] (meer...)

Vliegtuig AirAsia vermist in Indonesië

28 december

Aan boord van vlucht QZ8501 zijn 155 passagiers en 7 bemanningsleden. Het toestel, een Airbus A320-200, steeg op in de Indonesische stad Surabaya en was op weg naar Singapore. [4] (meer...)

Duizenden slapen in auto in Franse Alpen

28 december

In de Franse Alpen zijn talloze toeristen op weg naar de skigebieden zaterdag gestrand door zware sneeuwval. Alleen al in de Savoie, met populaire oorden als La Plagne, Val Thorens en Val d'Isere, konden 15.000 auto's niet verder. [5] (meer...)

Overstromingen Zuidoost-Azië

27 december

In Sri Lanka, Maleisië, Thailand en Indonesië zijn meer dan 800.000 mensen op de vlucht geslagen voor hevige overstromingen. [6] (meer...)


Artikelen in de kijker

Meer dan 1000 artikelen:

Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Português, Русский, Suomi, Svenska
Minder dan 1000: العربية Català, Esperanto, עברית, हिन्दी, Magyar, 한국어, Polski, Română, 中文Begin een nieuwe versie!Varianten

Handelingen

Docents

In andere talen

other sites