Doe mee en deel je reiskennis!

Hoofdpagina

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken


Wikitravel is een project dat tot doel heeft een vrije, complete, actuele en betrouwbare wereldwijde reisgids te creëren. Wikitravel wil de beste reisgids zijn voor iedereen, gratis beschikbaar en eenvoudig toegankelijk. Tot nu toe hebben de wikireizigers 3.519 bestemmingen en andere artikelen geschreven. Ga naar de Help-pagina om te zien hoe eenvoudig jij nu een artikel kan aanpassen of bijvoegen.


Cuba

Tórshavn is de hoofdstad en veruit de grootste stad van de autonome noordelijke eilandengroep Faeröer. De stad heeft ongeveer 20.000 inwoners en is gelegen op het eiland Streymoy.

De naam van de stad betekent haven van Thor. Thor is de god van de donder en de bliksem in de Noordse mythologie.

De internationale luchthaven van Vágar (Faeröers: Vága Floghavn) is de enige luchthaven op de Faeröer. De luchthaven ligt bijna 50 kilometer van Tórshavn. De busrit van de luchthaven naar Tórshavn duurt dan ook ongeveer een uur.

Er rijden verschillende bussen naar de hoofdstad. De voornaamste is lijn 400 die rijdt tussen Tórshavn en Klaksvík. Onderweg kan men overstappen op bussen naar de kleinere plaatsen. Verder rijdt lijn 300 tussen de luchthaven en Tórshavn.


(meer...)

Karlstad

Karlstad is de hoofdstad van de Zweedse provincie Värmland. Het is een universiteitsstad met een grote regionale functie voor het zeer rurale achterland. De stad heeft 62.000 inwoners, de metropoolregio ruim 150.000. Karlstad werd gesticht door Koning Karel IX in 1584 op een eiland in de rivierdelta van Klarälven, aan het grootste meer van Europa, het Vänernmeer.

Karlstad staat in Zweden onder andere bekend om de oude uitspraak Sola i Karlstad (Zon in Karlstad), refererend aan een adembenemend mooi meisje dat hier in een restaurant werkte. Hedendaags wordt de uitspraak ook vaak gelinkt aan het weerbeeld van Karlstad, aangezien Karlstad één van de zonnigste steden van Zweden is.

De stad is klein. Alle toeristische attracties kunnen in één dag worden bezocht. Trek zeker niet meer dan twee dagen uit om Karlstad te ontdekken. De regio Värmland heeft nog veel meer te bieden.

(meer...)

Dit artikel is nog niet compleet, help mee en Duik erin

Plaats hier je suggesties voor de volgende maand

Honolulu Aliiolani Hale.jpg
  • Het Iolani-paleis (afgebeeld) in Honolulu, Hawaii, is het enige koninklijke paleis in de Verenigde Staten dat ooit door een monarch gebruikt is.
  • De studenten die je gidsen door het Durham-kasteel in Durham (Engeland) zijn niet zomaar werknemers, ze zijn de residenten van de oudste studentenaccommodatie ter wereld.
  • De dames-wc's in de China Blue Bar in Boise, Idaho, heeft zijn eigen privé-champagnebar en -barman.
  • Sculpturen in Sligo herdenken de periode dat het dorp belangrijk was als port of embarkation gedurende de Ierse hongersnood halverwege de 19de eeuw.
  • In het hart van San Diego bevindt zich een kattencafé. Hier kun je lekker koffie drinken en als kattenliefhebber genieten van de aanwegize katten, en er eventueel een adopteren (dit voor inwoners natuurlijk).Reisadvies Marokko aangescherpt

13 mei

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Marokko aangescherpt. Reden is de toenemende dreiging van geweld en terroristische aanslagen. [1] (meer...)

Opnieuw zware bevingNepal

12 mei

Nepal en omliggende landen zijn opnieuw getroffen door een zware aardbeving, met minstens 36 doden en meer dan 1100 gewonden tot gevolg. Nog nauwelijks bekomen van de verwoestende beving van 25 april, die meer dan 8000 levens eiste, werd de bevolking dinsdag opgeschrikt door een nieuwe schok. [2] (meer...)

Vluchten geschrapt door staking Franse luchtverkeersleiders

8 en 9 april

Vanuit Zaventem zijn al een tiental vluchten richting Frankrijk, Spanje en Portugal geschrapt. Ook vanuit Charleroi heeft Ryanair al een tiental vluchten geschrapt. Ook van en naar Eindhoven zijn er al vluchten geanuleerd. [3] [4] (meer...)

Geen overlevenden bij crash in Alpen

24 maart

Een 24 jaar oude Airbus van Germanwings stortte vandaag met 148 mensen aan boord circa 100 kilometer ten noorden van Nice neer in de bergen. De wrakstukken op grote hoogte zijn vrijwel uitsluitend per helikopter te bereiken.[5] (meer...)

Artikelen in de kijker

Meer dan 1000 artikelen:

Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Português, Русский, Suomi, Svenska
Minder dan 1000: العربية Català, Esperanto, עברית, हिन्दी, Magyar, 한국어, Polski, Română, 中文Begin een nieuwe versie!Varianten

Handelingen

Docents

In andere talen

other sites