Doe mee en deel je reiskennis!

Dalarna

Uit Wikitravel
Svealand : Dalarna
Versie door Gentenaar (Overleg | bijdragen) op 18 jun 2012 om 03:04 (Interwiki)

Ga naar: navigatie, zoeken

Dalarna of Dalarnas län is een provincie in Midden-Zweden. Ze grenst aan de Zweedse provincies Jämtlands län, Gävleborgs län, Västmanlands län, Örebro län en Värmlands län en aan de Noorse provincies Hedmark en Sør-Trøndelag.

De hoofdstad is Falun. De oppervlakte bedraagt 28.194 km², wat 6,9% van de totale oppervlakte van het land is. Op 31 december 2005 had Dalarnas län volgens het Statistiska Centralbyrån 275.755 inwoners.

Regio's

Steden

Nationale parken

  • Töfsingdalen National park
  • Fulufjället National Park

Andere Bestemmingen

Info

Veel van de dingen die mensen beschouwen als echt Zweeds hebben hun oorsprong en thuis in de provincie Dalarna. De door mensen, cultuur en geografie aangetrokken kunstenaars en schrijvers uit andere delen van Zweden en Europa, beschrijven het al sinds in het begin van de 20ste eeuw. Het milieu maakt dat nog steeds mensen Dalarna bezoeken en de gastvrije mensen heten ze allemaal welkom. Dalarna heeft verschillende musea waar de oude manier van leven kan worden bestudeerd.

Taal

Arriveren

Rondreizen

Bekijken

Routes

Doen

Eten

Uitgaan

Veiligheid

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

Zweedse provincies

Blekinge län · Dalarnas län · Gävleborgs län · Gotlands län · Hallands län · Jämtlands län · Jönköpings län · Kalmar län · Kronobergs län · Norrbottens län · Örebro län · Östergötlands län · Skåne län · Södermanlands län · Stockholms län · Uppsala län · Värmlands län · Västerbottens län · Västernorrlands län · Västmanlands län · Västra Götalands län