Doe mee en deel je reiskennis!

Costa Brava: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Wijzigingen door 88.19.88.217 hersteld tot de laatste versie door 88.8.52.11.)
(Vliegtuig)
Regel 27: Regel 27:
 
===Vliegtuig===
 
===Vliegtuig===
 
Vlieg naar [[Girona (stad)|Girona]] of [[Barcelona]].
 
Vlieg naar [[Girona (stad)|Girona]] of [[Barcelona]].
 +
 +
* Sail 3 hours to see Barcelona from the sea. Together with professional skippers with proven experience you will be pratice costal sailing in all its aspects and enjoy a beautiful view of the city. More Info:'''[http://www.barcosbarcelona.com]
  
 
===Auto===
 
===Auto===

Versie van 24 jul 2011 om 20:52

Het strand van Lorett del Mar, een, vanwege het nachtleven vooral bij jongeren geliefde, badplaats aan de Casta Brava

De Costa Brava is de naam van de Catalaanse kuststreek van de Franse grens in het noorden tot en met Blanes in het zuiden, op circa 60 kilometer ten noorden van de stad Barcelona De regio is gelegen in noordoosten van het Iberisch schiereiland aan de Middellandse Zee. De streek is geliefd en populair bij toeristen en vakantiegangers en hier liggen daarom veel badplaatsen om deze onder te brengen. De regio ligt in de provincie Girona.


Inhoud

Badplaatsen

Andere Bestemmingen

Info

Taal

Naast het Spaans wordt, in deze regio, het Catalaans veel gesproken. De Catalanen zijn een trots volk en hoewel onderdeel van Spanje, proberen ze zich duidelijk te onderscheiden. Het spreken van een paar woorden Catalaans in plaats van Spaans wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Arriveren

Van uit Nederland en België is de Costa Brava per auto, bus, trein en vliegtuig te bereiken.

Vliegtuig

Vlieg naar Girona of Barcelona.

  • Sail 3 hours to see Barcelona from the sea. Together with professional skippers with proven experience you will be pratice costal sailing in all its aspects and enjoy a beautiful view of the city. More Info:[1]

Auto

Vanuit Nederland via België, en Frankrijk.

Bus

Reis vanaf onder andere Amsterdam of Brussel met een Eurolines-bus.

Een niet erg avontuurlijke mogelijkheid is een een busreis als pakketreis te boeken via touroperator en reisbureau.

Trein

Rondreizen

Bekijken

Routes

Doen

Eten

Spanjaarden (eigenlijk: Catalanen) eten graag en goed, en veel buiten de deur. U zult in vrijwel iedere plaats meerdere restaurantjes vinden. Er wordt ook veel warm gegeten als lunch, en de meeste restaurants bieden hiervoor een dagmenu aan, voor zeer aantrekkelijke prijzen.

Uitgaan

In de meeste plaatsen zijn uitgaansgelegenheden. Lloret de Mar is met name populair, met zijn vele barretjes, discotheken en lounge gelegenheden. Populair bij jongeren, maar ook voor stelletjes en gezinnen is Lloret de Mar aantrekkelijk. Een enorme keuze aan restaurants, van fast food tot 4 sterren, van thais tot typisch catalaans.

Blanes biedt ook voldoende uitgaansgelegenheden. In Tossa de Mar zijn voornamelijk restaurants en (catelaanse) barretjes te vinden.

Estartit is eveneens een veel bezochte plaats voor avond- en nachtleven, uitsluitend in de zomer.

Bij populaire campingplaatsen als St. Pere Pescador zijn vaak ook discotheken te vinden, speciaal op de campingjeugd gericht.

Verblijf

Huur hier uw vakantie appartement in Costa Brava

Veiligheid

Rondom


Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!


Varianten

Handelingen

Docents

In andere talen

other sites