Doe mee en deel je reiskennis!

Benelux: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Europa : Benelux
Ga naar: navigatie, zoeken
(Versie 64737 van 95.97.24.101 (overleg) ongedaan gemaakt Voegt niks toe)
(Taal)
Regel 62: Regel 62:
  
 
==Taal==
 
==Taal==
 +
 +
In de Benelux wordt voornamelijk nederlands en frans gesproken.
 +
Alleen in Luxemburg(land en provincie) wordt nog door een aantal mensen luxemburgs gesproken en in sommige delen van Wallonië nog waals. In Friesland en een klein stukje aangrenzend Groningen spreekt men fries
  
 
==Geldzaken==
 
==Geldzaken==

Versie van 25 okt 2013 om 14:30

De Benelux is een samenwerkingsverband bestaande uit drie landen die zich in het verleden hebben verenigd om economisch sterker te staan. Het is een van de voorlopers van de Europese Unie, die deze rol in groter verband heeft overgenomen. Nu blijft deze band bestaan, maar is het overwegend cultureel.

Inhoud

Landen

De drie Benelux-landen
Nederland
België
Luxemburg

Steden

Andere bestemmingen

Druk bezochte gebieden zijn in de zomer de kuststreken en natuurgebieden.

Info

Geografie

De Benelux is een gebied dat vaak de Lage Landen wordt genoemd door zijn lage ligging. Enkel het zuiden, met name Wallonië over de Samber en Maas en Luxemburg, zijn heuvelachtig.

Dit gebied is te beschouwen als een deltagebied van tal van grote rivieren, waaronder de IJzer, de Schelde, de Maas, de Rijn en de IJssel.

Arriveren

Rondreizen

Taal

In de Benelux wordt voornamelijk nederlands en frans gesproken. Alleen in Luxemburg(land en provincie) wordt nog door een aantal mensen luxemburgs gesproken en in sommige delen van Wallonië nog waals. In Friesland en een klein stukje aangrenzend Groningen spreekt men fries

Geldzaken

Eten

Uitgaan

Overnachten

Contact


Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!


Landen in Europa: (Balkan, Baltische staten, Benelux, Britse en Ierse eilanden, Centraal-Europa, Iberisch Schiereiland, Kaukasus, Scandinavië)

Albanië · Andorra · België · Bosnië en Herzegovina · Bulgarije · Cyprus · Denemarken · Duitsland · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Hongarije · IJsland · Ierland · Italië · Kroatië · Letland · Liechtenstein · Litouwen · Luxemburg · Macedonië · Malta · Moldavië · Monaco · Montenegro · Nederland · Noorwegen · Oekraïne · Oostenrijk · Polen · Portugal · Roemenië · Rusland · San Marino · Servië · Slovenië · Slowakije · Spanje · Tsjechië · Turkije · Vaticaanstad · Verenigd Koninkrijk · Wit-Rusland · Zweden · Zwitserland

Varianten

Handelingen

Docents

In andere talen

other sites