„Wikitravel:Közösségi portál” változatai közötti eltérés

A Wikitravelből
(spam. 89.223.133.249 (vita) 24398 szerkesztésének visszaállítása.)
 
(45 közbenső módosítás, amit 15 másik szerkesztő végzett, nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
Ez a '''Magyar Wikitravel''' projekt munkaszervezését és kapcsolattartást segítő oldal.  
+
A Közösségi portál a Magyar Wikitravel projekt munkaszervezését és kapcsolattartást segítő oldal. A '''projekt céljairól''' részletesen a [[Wikitravel:Közösségi portál/Magyar Wikitravel Expedíció|Magyar Wikitravel Expedíció]] oldalon olvashatsz. Folyamatosan '''keresünk résztvevőket'''. Ha ''Te'' is szeretnél hozzájárulni a Magyar Wikitravel sikeréhez, [[Speciális:Userlogin|regisztrálj]]! (A regisztráció alig pár másodpercet vesz csak igénybe.) '''Észrevételeidet, javaslataidat, kérdéseidet''' a [[Wikitravel:Kocsmafal|kocsmafalon]] teheted fel. Ha '''hibát''' találsz, légy szíves jelezd nekünk a [[Wikitravel:Hibajegyzék|hibajegyzék]] oldalon.
  
Folyamatosan keresünk résztvevőket. Ha te is szeretnél hozzájárulni a '''Magyar Wikitravel''' sikeréhez, regisztrálj! (A regisztráció alig pár másodpercet vesz csak igénybe.)
+
==Tennivalók==
  
====Aloldalak:====
+
===Felhasználókat toborozni.===
*[[Wikitravel:Közösségi portál/Magyar Wikitravel Expedíció]] - itt a projekt céljairól részletesen olvashatsz.
+
Ne csak várd, hogy mások is regisztráljanak a Magyar Wikitravel projektbe. '''Toborozz felhasználókat!''' Hívd az ismerőseidet, terjeszd az igét a [http://hu.wikipedia.org/ magyar Wikipedián], blogokon, levlistákon, fórumokon, [http://iwiw.hu/ iwiw-en], stb.
*[[Wikitravel:Közösségi portál/Hibajegyzék]]
 
*[[Wikitravel:Közösségi portál/Szóhasználat]] Itt a szóhasználattal kapcsolatos döntéseket hozzuk meg.
 
  
 +
===Szóhasználatot kialakítani===
 +
Hogy egységes legyen, a magyar WikiTravel [[Wikitravel:Közösségi portál/Szóhasználat|szóhasználatát]] ki kell alakítani: (tegezés/magázás, idegen szavak írása, stb.)
  
==Feladatok==
+
===Wikitravel zsargon lefordítása===
 +
Le kell fordítani a Wikitravel szókincsét, pl. ''városcsonk'' vagy ''csonk (város)'', stb. Ez is a [[Wikitravel:Közösségi portál/Szóhasználat|szóhasználat]] oldalon történik.
  
# Felhasználókat toborozni. ''Don't sit back and wait for other users to sign up for the expedition; go out and recruit them. The language's Wikipedia version, Slashdot-like sites, blogs in the language, or Web forums are good places to recruit expedition members.''
+
===Névtérben szereplő oldalcímek kitalálása===
# A WikiTravel [[Wikitravel:Közösségi portál/Szóhasználat|szóhasználatát]] kialakítani: (tegezés/magázás, idegen szavak írása, stb.)
+
Le kell fordítani minden Wikitravel és Segítség névtérben szereplő lap címét. Jól át kell gondolni, mert később már nagyon munkaigényes változtatni.
# ''If the new language has regional or country-by-country variations (like English, French, and German do), work out how you're going to deal with them.''
+
Illetve még feladat végiggondolni, hogy mi kerüljön a '''Wikitravel''' névtérbe, és mi a '''Segítség''' névtérbe. Persze később is átirányítható bármelyik lap, de jó lenne szépen következetesen alakítani. [[Wikitravel:Névtér lista]]
# ''Make a translation [[:shared:List of Wikitravel-specific vocabulary|list of all Wikitravel-specific vocabulary]].''
 
# ''Make a translation list of all article names in the Wikitravel: namespace. If every translator translates the linked article names on his own idea, it will become ''very'' hard to fix broken links after all. (This experience has been made at the start of de:) [[:shared:Wikitravel_Shared:Namespace_index]] is a good place to start.''
 
# ''Make a translation list for all headers used in the article templates. Think twice for good translations. Very hard to change later.''
 
# ''Translate. If you are impatient enough to begin your translations on en: before launching the new version, all your links will be broken since you cannot write the translations into the en:Wikitravel: namespace. Thus, there is no control for misspelled links. Do not try to link to already translated articles in some user's sandbox, because after transferring them to the newly launched wiki, you will have a big mess to adapt them.''
 
  
 +
===Legsürgősebb fordítandó oldalak===
 +
A legsürgősebb lefordítani azokat a [[Wikitravel:Névtér lista|Wikitravel és Segítség névtérben szereplő]] az oldalakat, amelyek az új felhasználók bevonását könnyítik meg. (Kiindulási pont lehet a [[:shared:Wikitravel_Shared:Namespace_index|németek]] listája.)
 +
*[[Wikitravel:Wikitravelről]]
 +
*[[Wikitravel:copyleft]]
 +
*[[Wikitravel:Segítség]]
 +
:*[[Segítség:Az első lépések]]
 +
*[[Wikitravel:GyIK]]
 +
*[[Wikitravel:Útmutatók és irányelvek]]
 +
**[[Wikitravel:Tartalmi irányelvek]]
 +
**[[Wikitravel:Stiláris irányelvek]]
 +
**[[Wikitravel:Szerkesztési irányelvek]]
 +
*[[Wikitravel:Üdvözlet!]]
 +
*[[Kezdőlap]]
 +
 +
=== Fejezetcímek kitalálása===
 +
Le kell fordítani minden fejezetcímet a sablonokhoz. Jól át kell gondolni, mert később már nagyon munkaigényes változtatni. Mindezt itt: [[Wikitravel:Fejezetcímek]]
 +
 +
=== Szerkesztés megkönnyítése ===
 +
Szerintem mihamarabb vegyétek át a Wikipédiából a szerkesztőgombokat és az alsó karaktertáblát (akár testreszabva) mert aki nincs otthon a wiki jelölőnyelv használatában, annak perpill nagyon nehéz dolga van.
 +
:Szerkesztőgombok nem működnek valami bug miatt, alsó karaktertáblához kéne a [http://meta.wikimedia.org/wiki/CharInsert CharInsert] kiterjesztés, ami nincs feltelepítve. --[[User:Tgr|Tgr]] 2006. október 10., 07:00 (EDT)
  
===Fordítandó lapok listája===
+
=== wikitravel.hu regisztrálása ===
* Elsődlegesen: [[Speciális:Allmessages]]
+
...még mielőtt valami domainsquatternek eszébe jutna. Beszéljetek [[:wikipedia:User:Grin|grinnel]], ő domainregisztrátor. --[[User:Tgr|Tgr]] 2006. október 10., 07:15 (EDT)
* A Projekt leírása. [[Wikitravel:Közösségi portál/Magyar Wikitravel Expedíció|Magyar Wikitravel Expedíció]] - Fordítottság: 60%.
+
:Köszi, jó ötlet! Írtam neki, meglátjuk mi lesz. --[[User:Bujatt|Bujatt]] 2006. október 10., 07:31 (EDT)
 +
::[[:wikipedia:User:Grin|Grin]] intézi, folyamatban. --[[User:Bujatt|Bujatt]] 2006. október 11., 16:05 (EDT)
 +
<!-- ''Translate. If you are impatient enough to begin your translations on en: before launching the new version, all your links will be broken since you cannot write the translations into the en:Wikitravel: namespace. Thus, there is no control for misspelled links. Do not try to link to already translated articles in some user's sandbox, because after transferring them to the newly launched wiki, you will have a big mess to adapt them.''-->
 +
:Nem lenne jobb a '''http://hu.wikitravel.org''' cím? Láttam, hogy a többi wikitravel is alkönyvtárként működik (http://www.wikitravel.org/en) de jó lenne megoldani a [[wikipédia]] mintájára! [[User:Dorgan|Dorgan]] 2006. október 23., 22:38 (CEST)
 +
::Én nem látom, hogy az miért jobb, de meggyőzhető vagyok. :) Ha itt többen támogatjuk a ''hu.wikitravel.org'' verziót, akkor szívesen felvetem a ''shared''-en. Amúgy a domain legyen csak meg... - [[User:Bujatt|Bujatt]] 2006. október 24., 00:08 (CEST)
 +
 
 +
Dorgan véleményével egyetértek, '''http://hu.wikitravel.org''' legyen (ha lehet), egységes az elnevezés, mert könnyebben megjegyezhető azoknak a látogatóknak is, akik már ismerik a többi magyar wikiprojektet.  [[user:KeFe| - Üdv. » KeFe «]] * [[user vita:KeFe| <small>vitalapom</small> ]] 2006. november 19., 21:12 (CET)
  
 
==Fejlesztés alatt áll==
 
==Fejlesztés alatt áll==
*[[Wikitravel:GyIK]]
+
 
 +
* A [[Speciális:Allmessages]] nagyjából kész. Ha láttok hibát, szóljatok [[User vita:Bujatt|itt]]. ''(hiányzik még: OpenSearch, Felhasználók)''
 +
* A [[Wikitravel:Közösségi portál/Magyar Wikitravel Expedíció|Magyar Wikitravel Expedíció]] leírása - Fordítottság: 60%.
 +
 
 +
 
  
 
==Hasznos linkek a projekt menetével kapcsolatban==
 
==Hasznos linkek a projekt menetével kapcsolatban==
32. sor: 59. sor:
 
* [[:en:Wikitravel:Language_version_policy]]
 
* [[:en:Wikitravel:Language_version_policy]]
 
* [[:en:Wikitravel:LanguageHu.php]]
 
* [[:en:Wikitravel:LanguageHu.php]]
 +
 +
=== Újra adminitás ===
 +
Lelkierőt véve [[user:grin|grin]] elővette admin flagjét, és nekiállt takarítani a szemetet. Ha '''spam'''-et, vagy egyéb eltakarítandó anyagokat találsz, esetleg spammereket kell blokkolni, akkor szólj grinnek, email vagy vitalap. A spam lapokra a <nowiki>{{spam}}</nowiki> sablont betéve tudod őket belistázni a halálsorra. - 2010. augusztus 26., 14:47 (CEST)
 +
 +
 +
 +
 +
[[en:Wikitravel:Project]]
 +
[[eo:Wikitravel:Komunuma portalo]]
 +
[[es:Wikitravel:Portal de la comunidad]]
 +
[[fr:Wikitravel:Communauté]]
 +
[[ja:Wikitravel:プロジェクト]]
 +
[[ko:Wikitravel:프로젝트]]
 +
[[ru:Wikitravel:Проект]]

A lap jelenlegi, 2011. július 5., 23:32-kori változata

A Közösségi portál a Magyar Wikitravel projekt munkaszervezését és kapcsolattartást segítő oldal. A projekt céljairól részletesen a Magyar Wikitravel Expedíció oldalon olvashatsz. Folyamatosan keresünk résztvevőket. Ha Te is szeretnél hozzájárulni a Magyar Wikitravel sikeréhez, regisztrálj! (A regisztráció alig pár másodpercet vesz csak igénybe.) Észrevételeidet, javaslataidat, kérdéseidet a kocsmafalon teheted fel. Ha hibát találsz, légy szíves jelezd nekünk a hibajegyzék oldalon.

Tennivalók[szerkesztés]

Felhasználókat toborozni.[szerkesztés]

Ne csak várd, hogy mások is regisztráljanak a Magyar Wikitravel projektbe. Toborozz felhasználókat! Hívd az ismerőseidet, terjeszd az igét a magyar Wikipedián, blogokon, levlistákon, fórumokon, iwiw-en, stb.

Szóhasználatot kialakítani[szerkesztés]

Hogy egységes legyen, a magyar WikiTravel szóhasználatát ki kell alakítani: (tegezés/magázás, idegen szavak írása, stb.)

Wikitravel zsargon lefordítása[szerkesztés]

Le kell fordítani a Wikitravel szókincsét, pl. városcsonk vagy csonk (város), stb. Ez is a szóhasználat oldalon történik.

Névtérben szereplő oldalcímek kitalálása[szerkesztés]

Le kell fordítani minden Wikitravel és Segítség névtérben szereplő lap címét. Jól át kell gondolni, mert később már nagyon munkaigényes változtatni. Illetve még feladat végiggondolni, hogy mi kerüljön a Wikitravel névtérbe, és mi a Segítség névtérbe. Persze később is átirányítható bármelyik lap, de jó lenne szépen következetesen alakítani. Wikitravel:Névtér lista

Legsürgősebb fordítandó oldalak[szerkesztés]

A legsürgősebb lefordítani azokat a Wikitravel és Segítség névtérben szereplő az oldalakat, amelyek az új felhasználók bevonását könnyítik meg. (Kiindulási pont lehet a németek listája.)

Fejezetcímek kitalálása[szerkesztés]

Le kell fordítani minden fejezetcímet a sablonokhoz. Jól át kell gondolni, mert később már nagyon munkaigényes változtatni. Mindezt itt: Wikitravel:Fejezetcímek

Szerkesztés megkönnyítése[szerkesztés]

Szerintem mihamarabb vegyétek át a Wikipédiából a szerkesztőgombokat és az alsó karaktertáblát (akár testreszabva) mert aki nincs otthon a wiki jelölőnyelv használatában, annak perpill nagyon nehéz dolga van.

Szerkesztőgombok nem működnek valami bug miatt, alsó karaktertáblához kéne a CharInsert kiterjesztés, ami nincs feltelepítve. --Tgr 2006. október 10., 07:00 (EDT)

wikitravel.hu regisztrálása[szerkesztés]

...még mielőtt valami domainsquatternek eszébe jutna. Beszéljetek grinnel, ő domainregisztrátor. --Tgr 2006. október 10., 07:15 (EDT)

Köszi, jó ötlet! Írtam neki, meglátjuk mi lesz. --Bujatt 2006. október 10., 07:31 (EDT)
Grin intézi, folyamatban. --Bujatt 2006. október 11., 16:05 (EDT)
Nem lenne jobb a http://hu.wikitravel.org cím? Láttam, hogy a többi wikitravel is alkönyvtárként működik (http://www.wikitravel.org/en) de jó lenne megoldani a wikipédia mintájára! Dorgan 2006. október 23., 22:38 (CEST)
Én nem látom, hogy az miért jobb, de meggyőzhető vagyok. :) Ha itt többen támogatjuk a hu.wikitravel.org verziót, akkor szívesen felvetem a shared-en. Amúgy a domain legyen csak meg... - Bujatt 2006. október 24., 00:08 (CEST)

Dorgan véleményével egyetértek, http://hu.wikitravel.org legyen (ha lehet), egységes az elnevezés, mert könnyebben megjegyezhető azoknak a látogatóknak is, akik már ismerik a többi magyar wikiprojektet. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. november 19., 21:12 (CET)

Fejlesztés alatt áll[szerkesztés]


Hasznos linkek a projekt menetével kapcsolatban[szerkesztés]

Újra adminitás[szerkesztés]

Lelkierőt véve grin elővette admin flagjét, és nekiállt takarítani a szemetet. Ha spam-et, vagy egyéb eltakarítandó anyagokat találsz, esetleg spammereket kell blokkolni, akkor szólj grinnek, email vagy vitalap. A spam lapokra a {{spam}} sablont betéve tudod őket belistázni a halálsorra. - 2010. augusztus 26., 14:47 (CEST)