Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Route 66” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Ak: Uusi sivu: '''Historocal Route 66''' sijaitsee [Chicago - Santa Monica]. Historical Route 66 ==Kaupungit== Route 66 kulki alun pitäen Chicagosta, Illinoisista Missourin, Kansasin, Oklahoman, ...)
 
 
Rivi 1: Rivi 1:
'''Historocal Route 66''' sijaitsee [Chicago - Santa Monica].
+
'''Arizona Route 66''' sijaitsee [Arizona].
  
Historical Route 66
+
Arizona Historical Route 66
  
 
==Kaupungit==
 
==Kaupungit==
Route 66 kulki alun pitäen Chicagosta, Illinoisista Missourin, Kansasin, Oklahoman, Texasin, New Mexicon ja Arizonan läpi päättyen Santa Monican hiekkarannoille Kaliforniaan. Reitin kokonaispituus oli 2 347 mailia (3 755 km). Nykyisin noin 80 % tietä on ajettavassa kunnossa.
+
Route 66 kulki alun pitäen Chicagosta, Illinoisista Missourin, Kansasin, Oklahoman, Texasin, New Mexicon ja Arizonan läpi päättyen Santa Monican hiekkarannoille Kaliforniaan. Reitin kokonaispituus oli 2 347 mailia (3 755 km). Nykyisin noin 80 % tietä on ajettavassa kunnossa. Alkuperäisestä tiestä on kunnostettu erimittaisia pätkiä. Pisin yhtenäinen reitti kulkee Arizonassa Ash Forkista Topockiin.  
  
 
==Muut kohteet==
 
==Muut kohteet==
Alkuperäisestä tiestä on kunnostettu erimittaisia pätkiä. Pisin yhtenäinen reitti kulkee Arizonassa Ash Forkista Topockiin. Tällä pätkällä nähtävää on itse tien ja maaston lisäksi mm. seuraavat:
+
Arizonassa Route 66-reitillä nähtävää on itse tien ja maaston lisäksi mm. seuraavat:
  
 
'''Seligman''': nostalgisia kahviloita, ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä sekä pieni puisto, jossa on vanhoja autoja ja muuta rekvisiittaa.
 
'''Seligman''': nostalgisia kahviloita, ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä sekä pieni puisto, jossa on vanhoja autoja ja muuta rekvisiittaa.

Nykyinen versio 29. helmikuuta 2012 kello 10.40

Arizona Route 66 sijaitsee [Arizona].

Arizona Historical Route 66

Kaupungit[muokkaa]

Route 66 kulki alun pitäen Chicagosta, Illinoisista Missourin, Kansasin, Oklahoman, Texasin, New Mexicon ja Arizonan läpi päättyen Santa Monican hiekkarannoille Kaliforniaan. Reitin kokonaispituus oli 2 347 mailia (3 755 km). Nykyisin noin 80 % tietä on ajettavassa kunnossa. Alkuperäisestä tiestä on kunnostettu erimittaisia pätkiä. Pisin yhtenäinen reitti kulkee Arizonassa Ash Forkista Topockiin.

Muut kohteet[muokkaa]

Arizonassa Route 66-reitillä nähtävää on itse tien ja maaston lisäksi mm. seuraavat:

Seligman: nostalgisia kahviloita, ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä sekä pieni puisto, jossa on vanhoja autoja ja muuta rekvisiittaa.

Kingman: retro fiftariravintola Mr. D's, josta saa mm. erinomaisia hampurilaisia, Route 66 -museo

Oatman: kaivoskylä 1900-luvun alusta, joka on pyritty säilyttämään mahdollisimman alkuperäisenä. Nykyisin kylässä toimii ravintoloita ja lahjatavarakauppoja (avoinna n. 10 am - 5 pm), ja kaduilla kulkee vapaana muuleja.

Route 66:n päätepiste on Santa Monica Pierillä. Tästä on muistona kyltti ja matkamuistomyymälä.

Ymmärrä[muokkaa]

Lue Route 66:n historiasta täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Route_66


Tule[muokkaa]

Autolla[muokkaa]

Route 66 pitää kokea autolla tai moottoripyörällä. Helpoiten Arizonan reitille pääsee poikkeamalla Interstate 40:lta Ash Forkin, Seligmanin tai Topockin kohdalta. Maasto vaihtelee tasaisista, alavista maista mutkaisiin Black Mountainin vuoristoteihin.


Syö ja juo[muokkaa]

Seligmanissa on nostalgisia ravintoloita ja kahviloita, Kingmanissa Mr. D's, Oatmanissa länkkärityylisiä ravintoloita ja kahvila.

Maista Oatmanissa alueen erikoisuuksia, kuten perinteistä root bearia (jonkilaista kotikaljaa).

Pysy turvassa[muokkaa]

Pysy skarppina vuoristossa, jossa harvoin on suojakaiteita.Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!
WikiPedia:Route 66