Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Peenemünde

Wikitravel
Usedom : Peenemünde
Versio hetkellä 3. toukokuuta 2009 kello 07.04 – tehnyt Tatatabot (keskustelu | muokkaukset)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Peenemünde sijaitsee Usedomin saaren luoteiskärjessä Saksassa.

V2-raketti

Ymmärrä[muokkaa]

Peenemünde oli lähinnä kalasatama 1930-luvulle asti, jolloin siellä alettiin kehittää maailman ensimmäisiä raketteja ja ohjuksia. Alueella kehitettiin mm. Natsi-Saksan V1 ja V2-ohjukset. Liittoutuneet pommittivat Peenemünde useamman kerran toisen maailmansodan aikana, joten nykyään alueella on enää jäljellä tehtaan voimalaitos, bunkkeri ja pari varastoa ja asumisrakennusta. Itä-Saksan armeija käytti aluetta sotilastukikohtana, joten Varsovan liiton sotilaskalustoakin on näytteillä alueella, joka nykyään toimii museona.

Tule[muokkaa]

Peenemünde sijaitsee suhteelisen syrjäisellä paikalla joten useammat tulevat sinne joko omalla autolla tai matkajärjestäjän bussilla. Kesäisin pääsee myös vesibusseilla manner-Saksasta ja Rügenin saarelta.

Liiku[muokkaa]

Kävellen[muokkaa]

Alue ei ole niin suuri, joten kävellen pääsee kaikkialle.

Näe[muokkaa]

Voimalaitos
V1-raketti ja laukaisualusta
U 461
  • Historisch-Technisches Informationszentrum, +49 38371 5050 (, fax: +49 38371 505111), [1]. Museo joka on sijoitettu alueen vanhaan voimalaitokseen ja sen ympäristöön, joka kertoo ensimmäisistä raketeista. Paikalla on myös itäsaksalaista sotilaskalustoa ajalta jolloin Peenemünde toimi itäsaksalaisena tukikohtana. Aikusten lippu 6€, lapset 4€, lipulla pääsee myös tutustumaan sataman sota-aluksiin.  edit
  • Satamassa on näytteillä käytöstä poistettu neuvostoliittolainen sukellusvene U 461 ja sotalaiva 1241 A, johin pääsee sisään samalla lipulla.
  • Vanhalla lentokentällä pari kilometriä satamasta on näytteillä itäsaksalaista lentokalustoa.

Tee[muokkaa]

Osta[muokkaa]

Alueiden matkamuistokojuissa ei myydä niin paljon t-paitoja ja kyniä, kuten muualla (toki niitäkin on saatavilla), mutta sitäkin enemmän alueelta kertovia kirjoja, DVD-levyjä ja vanhoja piirrustuksia ja kuvia.

Syö[muokkaa]

Museossa toimii kahvila, ja satamassa on useita istumapaikkaisia kioskeja josta saa ostaa juomia, jäätelöä, hampurilaisia yms.

Juo[muokkaa]

Kahvilat[muokkaa]

Baarit & pubit[muokkaa]

Yökerhot[muokkaa]

Nuku[muokkaa]

Alueella ei ole majoituspalveluja.

Edulliset[muokkaa]

Keskihintaiset[muokkaa]

Hintavat[muokkaa]

Pysy turvassa[muokkaa]

Pysy terveenä[muokkaa]

Ota yhteyttä[muokkaa]

Jatka matkaa[muokkaa]


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!

Kirjoitusjärjestelmät

Toiminnot

Docents

Muilla kielillä

muut sivustot