Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun München versioiden välillä

Wikitravel
Baijeri : München
Loikkaa: valikkoon, hakuun
p (Botti lisäsi: wts:Category:München)
(Nuku: typo)
Rivi 46: Rivi 46:
  
 
==Nuku==
 
==Nuku==
*<sleep name="Holiday Inn Munich City Centre" alt="" address="Hochstrasse 3" directions="S-Bahn Rosenheimer Platz" phone="+49-89-48030" url="www.ichotelsgroup.com/h/d/hi/1/en/hotel/muchb" checkin="" checkout="" price="100&euro;" lat="" long="">Täysin remontoitu 2008, pieni uima-alla (mutta ei punttista), baari, ravintola.  Suora yhteys maanalaisen ostarin kautta S-Bahniin, lyhyt kävelymatka Deutsches Museumiin, hyvät junayhteydet Marienplatziin ja lentokentälle.</sleep>
+
*<sleep name="Holiday Inn Munich City Centre" alt="" address="Hochstrasse 3" directions="S-Bahn Rosenheimer Platz" phone="+49-89-48030" url="www.ichotelsgroup.com/h/d/hi/1/en/hotel/muchb" checkin="" checkout="" price="100&euro;" lat="" long="">Täysin remontoitu 2008, pieni uima-allas (mutta ei punttista), baari, ravintola.  Suora yhteys maanalaisen ostarin kautta S-Bahniin, lyhyt kävelymatka Deutsches Museumiin, hyvät junayhteydet Marienplatziin ja lentokentälle.</sleep>
  
 
==Pysy turvassa==
 
==Pysy turvassa==

Versio 21. elokuuta 2009 kello 09.58

Frauenkirche

München [1] on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Etelä-Saksassa, Baijerin osavaltiossa, on myös osavaltion pääkaupunki. Väkiluku n. 1,3 milj.


Sisällysluettelo

Tule

Lentokoneella

Münchenin lentoasema Franz-Josef Strauss (IATA: MUC) [2] on Saksan toiseksi suurin kenttä, heti Frankfurtin jälkeen. Sinne lentää Helsingistä suoraan noin kahdessa tunnissa Finnair ja Lufthansa.

Kenttä sijaitsee noin 40 km keskustasta koilliseen. Sinne pääsee helposti S-Bahnilla, jonka linjat S1 ja S8 yhdistävät kentän kehärataa pitkin n. 40 minuutissa keskustaan. Junat kulkevat noin kymmenen minuutin välein, ja itäistä puolta kiertävä S8 on hieman nopeampi kuin S1. S1:llä kentällä palatessa pitää olla huolellinen, sillä Neufahrnin asemalla juna jakautuu kahteen osaan: puolikas menee Freisingin lähiöön, ja vain puolet lentoasemalle. Kertalippu kentältä maksaa suolaiset 9,30€, joten onkin viisaampaa ostaa koko päivän lippu hintaan 10€ yhdelle tai 18€ kahtesta viiden hengen ryhmälle.

Junalla

Bussilla

Autolla

Liiku

Metrolla

Münchenissä on metro [3] jolla pääsee melkein kaikkialle kaupungin keskustassa.

Bussilla

Autolla

Kävellen

Näe

  • Frauenkirche.
  • Olympiastadion.

Tee

  • Oktoberfest. Joka vuoden syys-lokakuun vaihteessa järjestettävä maailman suurin olutfestivaali.</do>
  • Pinakotheken, [4]. Joukko taidemuseoita Münchenin keskustassa.
  • Deutsches Museum, Museumsinsel 1, +49 89 21791, [5]. +49 89 2179 324. Teknillinen museo.
  • BMW Museum, An Olympiapark 2, +49 180 2 118822, [6].

Osta

Syö

Viktualienmarktin tori, lähellä Marienplatzia, on loistava lounaspaikka jos haluaa maistella paikallisia erikoisuuksia. Liha-, juusto-, hedelmä- ja muita kauppoja täynnä oleva tori tarjoaa esim. Leberkäsesemmel-sämpylät ja Weisswurst-makkarat alle kahden euron. Tori on auki läpi vuoden ja reilu kulhollinen vaikkapa gulassia Münchner Suppenküchesta (3-5€) lämmittää mukavasti talvella.

Juo

Hofbräuhaus

München on saksalaisen olutkulttuurin kehto. Paikallisista oluista tunnetaan parhaiten Löwenbraun lagerit (Helles) ja Erdingerin vehnäoluet (Weissbier), mutta münchenlaiset itse suosivat matalamman profiilin Augustineria.

Kahvilat

Baarit & pubit

  • Hofbräuhaus, Platzl 9, +49 (0) 89 / 29 01 36-0 (, fax: +49 (0) 89 / 22 75 86), [7]. Münchenin tunnetuin oluttupa.

Yökerhot

Nuku

  • Holiday Inn Munich City Centre, Hochstrasse 3 (S-Bahn Rosenheimer Platz), +49-89-48030, [8]. Täysin remontoitu 2008, pieni uima-allas (mutta ei punttista), baari, ravintola. Suora yhteys maanalaisen ostarin kautta S-Bahniin, lyhyt kävelymatka Deutsches Museumiin, hyvät junayhteydet Marienplatziin ja lentokentälle. 100€.

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaaTämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!

Kirjoitusjärjestelmät

Toiminnot

Docents

Muilla kielillä

muut sivustot