Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Latvia

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 5. joulukuuta 2012 kello 07.47 – tehnyt Stryn (keskustelu | muokkaukset) (kh)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
noframe
Sijainti
noframe
Lippu
Lg-flag.png
Perustiedot
Pääkaupunki Riika
Valtiomuoto parlamentaarinen demokratia
Valuutta lati (LVL)
Pinta-ala 64,589 km2
Väkiluku 2,274,735 (2006)
Kieli latvia (virallinen), venäjä (yleisesti puhuttu ja ymmärretty)
Uskonto luterilaisia, ortodokseja
Sähkö 220V/50Hz (Euro)
Puhelinnumero +371
Internet-domaini .lv
Aikavyöhyke (UTC) UTC+2

Latvia [1] sijaitsee Euroopassa.

Alueet

Kaupungit

Muut kohteet

  • Jurmalan puutarhakaupunki ja uimarannat on pakko nähdä. Kätevimmin Jurmalaan pääsee Riiasta junalla.

Ymmärrä

Tule

Lentokoneella

Yhteydet Suomen ja Latvian välillä ovat hyvät. Finnairilla on kaksi päivittäistä lentoa Riian kansainväliselle lentoasemalle (IATA: RIX, [2]). Lisäksi Air Baltic lentää Helsingistä ja Tampereelta Riikaan useamman kerran päivässä ja muutaman kerran viikossa myös Oulusta ja Turusta. Halpalentoyhtiö Ryan Airilla Riikaan pääsee Tampereelta lähes päivittäin.

Junalla

Autolla

Riikaan ja muualle Latviaan pääsee Tallinnasta autolla hyväkuntoista Via Balticaa pitkin. Autoilijan kannattaa noudattaa nopeusrajoituksia, sillä ratsiat ovat yleisiä. Latvialaisilla on tosin tapana varoittaa poliiseista väläyttelemällä ajovaloja. Riian lähellä tie on verrattavissa suomalaiseen leveäkaistatiehen, jossa annetaan tilaa ohittajille ajamalla oikeassa reunassa. Tiellä liikkuu myös vaarallisesti pyöräilijöitä, joiden kanssa kannattaa olla tarkkana erityisesti risteyksissä.

Bussilla

Tallinnan linja-autoasemalta ja satamista bussiyhteyksiä Latviaan tarjoavat Eurolines ja Ecolines. Bussit ovat siistejä ja matka sujuu nopeasti ilman rajamuodollisuuksia.

Laivalla

Liiku

Puhu

Indoeurooppalaiseen kieliperheeseen kuuluva latvia on maan virallinen kieli, mutta myös venäjää puhutaan yleisesti. Riiassa asiointi sujuu nykyisin vaivattomasti myös englanniksi, mutta maaseudulla tulee toimeen yleensä ainoastaan latvialla tai venäjällä.

  • Paldies = Kiitos
  • Labdien = Hyvää päivää

Osta

Meripihkakoruja ja erilaisia laadukkaita käsitöitä myydään kaikkialla. Latvia on tunnettu myös juustoistaan ja hunajastaan sekä Laima-suklaastaan. Riiassa on myös liikkeitä, joissa myydään maailman huippusuunnittelijoiden muotia ja upeita kenkiä.

Hintataso

Riian hintataso on muuta maata kalliimpaa. Paikalliset tuotteet ovat edullisempia kuin tuontitavarat.

Syö

Juo

Nuku

Opiskele

Työskentele

Pysy turvassa

Etenkin Riiassa, mutta myös muualla Latviassa kannattaa varoa taskuvarkaita.

Autovarkaudet ovat yleistyneet viime aikoina. Kohdeautot ovat usein 1990-luvun helposti murrettavia autoja tai nykyaikaisia luksusautoja. Viime aikoina BMW- ja Honda-merkkiset autojen ajonestoja on murrettu väärennetyillä avauskoodeilla. Paras tapa suojata autoaan on jättää se mahdollisimman usein vartioituun pysäköintihalliin, lukitsemalla se asianmukaisesti ja ottamalla arvoesineet mukaan.

Pysy terveenä

Kunnioita

Ota yhteyttä

Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!
WikiPedia:Latvia Dmoz:Eurooppa/Latvia/wts:Category:Latvia