Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun Kööpenhamina versioiden välillä

Wikitravel
Tanska : Kööpenhamina
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Kumottu muokkaus #20968, jonka teki 192.89.123.41 (keskustelu))
Rivi 1: Rivi 1:
'''Kööpenhamina''' on [[Tanska]]n pääkaupunki ja samalla myös suurin kaupunki. Se sijaitse Juutinrauman salmen länsipuolella Själlannin saarella.
+
[[Image:Nyhavn cph.jpg|thumb|250px|Nyhavn]]
 +
'''Kööpenhamina''' [http://www.visitcopenhagen.com/] on [[Tanska]]n pääkaupunki ja samalla myös suurin kaupunki. Se sijaitse Juutinrauman salmen länsipuolella Själlannin saarella.
  
 
==Alueet==
 
==Alueet==
Rivi 50: Rivi 51:
  
 
==Liiku==
 
==Liiku==
 
 
[[Kuva:Copenhagen_norreport_station.jpg|thumb|Polkupyörällä ja paikallisjunalla pääsee minne vain]]
 
[[Kuva:Copenhagen_norreport_station.jpg|thumb|Polkupyörällä ja paikallisjunalla pääsee minne vain]]
 +
Kööpenhaminan seudun reittiopas: [http://www.rejseplanen.dk/bin/query.exe/en?].
  
 
===Polkupyörällä===
 
===Polkupyörällä===
Rivi 58: Rivi 59:
  
 
===Metrolla===
 
===Metrolla===
 +
Kööpenhaminan suhteellisen uudessa metrossa (avattu 2002) on kaksi linjaa joilla pääsee mm. Kastrupin lentoasemalta keskustaan. Metron viralliset sivut: [http://intl.m.dk/].
  
 
===Bussilla===
 
===Bussilla===
 +
  
 
==Näe==
 
==Näe==
Rivi 65: Rivi 68:
 
* <see name="Kristiania" url="http://www.christiania.org/"></see>
 
* <see name="Kristiania" url="http://www.christiania.org/"></see>
 
* <see name="Pieni merenneito"></see>
 
* <see name="Pieni merenneito"></see>
 +
* <see name="Amalienborgin linna" address="" phone="" email="" fax="" hours="" price="" url=""></see>
  
 
==Tee==
 
==Tee==

Versio 17. tammikuuta 2010 kello 08.49

Nyhavn

Kööpenhamina [1] on Tanskan pääkaupunki ja samalla myös suurin kaupunki. Se sijaitse Juutinrauman salmen länsipuolella Själlannin saarella.

Sisällysluettelo

Alueet

Kööpenhaminan alueet
 • Indre By. Kaupungin sydän.
 • Christianshavn. Rakennettiin alun perin työväen kaupunginosaksi, ja on useimmille tuttu Kristianian vapaakaupungista.
 • Kastellet
 • Holmen
 • Vesterbro. Tällä rautatieasemalta länteen päin ulottuvalla kaupunginosalla on hieman samanlainen lookki kuin Helsingin Kalliolla: seksikauppoja ja epämääräisiä yöpaikkoja, mutta toisaalta myös paljon rentoja baareja, pieniä kahviloita ja edullista majoitusta.
 • Fredriksberg
 • Nørrebro
 • Østerbro

Ymmärrä

Kööpenhamina on pohjoismainen kaupunki, mutta samalla myös keskieurooppalainen kaupunki. Vaikka kaupunki onkin merkittävimpiä pohjoismaisia pääkaupunkeja, on keskustassa etäisyydet pieniä ja jalan pärjää hyvin.

Kaupungin turisti-info [2] on rautatieaseman ulkopuolella.

Tule

Lentokoneella

Kööpenhaminan lentoasema Kastrup (IATA: CPH, [3]) on lentoyhtiö SAS:n kotikenttä, joten yhteydet ovat hyvät kaikkialle. Lentoasema kerää usein kehuja niin toimivuudestaan kuin designistaan. Sekä Finnair, SAS että Blue1 lentävät Helsingistä Kööpenhaminaan, SAS myös suoraan Tampereelta ja Turusta. Kentältä on myös halpalentoyhteyksiä lähes kaikkialle Eurooppaan.

Nopein, edullisin ja vieläpä helpoin keino kentältä keskustaan on juna. Se lähtee suoraan terminaalin alakerrasta ja matka rautatieasemalle (Hovedbanegården/København H) kestää vain 12 minuuttia. Tarvittava kolmen vyöhykkeen lippu kustantaa 28,50 kruunua. Isommalle porukalle kannattaa ostaa kymmenen kerran kortti 160 kruunulla - jo kolmen hengen edestakaiset matkat tulevat halvemmaksi kortilla.

Nykyisin myös Kööpenhaminan metro ulottuu lentoasemalle asti. Sillä keskustaan pääsee noin vartissa ja yhteydet muualle metroverkkoon ovat hyvät. Lippu maksaa saman verran kuin paikallisjunaan.

Myös Malmön lentoasema (IATA: MMX) Ruotsin puolella on lähellä. Junamatka Kööpenhaminaan kestää vain reilun puoli tuntia. Malmöön lentää erityisesti useita halpalentoyhtiöitä.

Autolla

Öresundsbron Kööpenhaminan suunnasta.

Ruotsin Malmöstä pääset nopeasti Juutinrauman yli kulkevaa Öresundin siltaa pitkin Kööpenhaminaan ja muualle Tanskaan. Sillan käytöstä peritään siltamaksu, joka on kulkuneuvosta ja sen pituudesta riippuen 20-150 €.

Junalla

Kaikki junat pysähtyvät päärautatieasemalla [4], ja yhteydet ovat hyvät. Ison-Beltin ja Juutinrauman siltojen ansiosta junat kulkevat nopeasti saarelta esimerkiksi Århusiin ja Malmöön.

Bussilla

Myös bussit pysähtyvät rautatieasemalla. Yhteyksiä on eri puolilta Tanskaa ja mm. Malmöstä.

Laivalla

Kaupunkiin on laivayhteydet Oslosta ja Puolasta.

Liiku

Polkupyörällä ja paikallisjunalla pääsee minne vain

Kööpenhaminan seudun reittiopas: [5].

Polkupyörällä

Paikallisjunalla

Metrolla

Kööpenhaminan suhteellisen uudessa metrossa (avattu 2002) on kaksi linjaa joilla pääsee mm. Kastrupin lentoasemalta keskustaan. Metron viralliset sivut: [6].

Bussilla

Näe

 • Kristiania, [7].
 • Pieni merenneito.
 • Amalienborgin linna.

Tee

Tivolin sisäänkäynti
Amagerin ranta on lähes 5 km pitkä
 • Tivoli, Vesterbrogade 3, +45 33 151 001, [8]. Avoinna 13.4. - 23.9. kello 11:stä puoleen yöhön. Perinteinen huvipuisto aivan keskustassa rautatieaseman vieressä. Iltavalaistuksessa erityisen hieno. Sisäänpääsy 75 kruunua.
 • Amager Strandpark, [9]. 4,6 kilometriä pitkä hiekkaranta tarjoaa mahdollisuuden kaikenlaiseen vesiurheiluun. Hyväkroppaisten naaraiden ja uroiden lisäksi voit myös bongata viereiseltä Kastrupin lentokentältä nousevia ja laskevia koneita. Metroasema Amager Strand on lähes suoraan rannalla.

Osta

Kööpenhamina, samoin kuin muukaan Tanska, ei varsinaisesti ole niitä halvimpia ostospaikkoja. Tästä huolimatta Köpis on loistava paikka tehdä ostoksia, sillä valikoimaa ja tavaraa riittää. Erityisesti vaate- ja designkaupat vetävät väkeä.

 • Strøget. Kaupungin keskustassa on useammasta kadusta (Østergade, Nygade, Vimmelskaftet ja Frederiksberggade) koostuva kävelykatu, jota kutsutaan Strøgetiksi. Erilaisissa kaupoissa saa helposti kulumaan tunteja, mutta kannattaa pitää mielessä, että asiakkaista suuri osa on turisteja, joten hinnat ovat sen mukaiset. Rautatieaseman puoleinen pääty on hieman maallisempaa aluetta, josta löytyy paljon halpoja kebab-paikkoja ja edullisempia liikkeitä. Kannattaa poiketa myös pienemmille poikkikaduille löytöjen toivossa.

Syö

Pølsevogn -makkarakoju

Kööpenhaminassa ei tule nälkä. Erilaisia ravintoloita on joka lähtöön. Päiväsaikaan monessa ravintolassa on edullisemmat lounashinnat, illallista varten avataan noin kello 17 aikoihin ja aamuyöllä juhlimasta palaavat ihmiset kertyvät jonoiksi pølsevogn-makkarakioskeille tai kebabpaikkoihin.

Edulliset

Tässä kaupungissa et koskaan ole kaukana kebab/shawarma/falafel-ravintolasta, joissa mahansa voi täyttää noin 50 kruunulla.

 • Riz Raz, Store Kannikestraede 19, [10]. Avoinna 11:30-24. Mielenkiintoinen Välimerellinen ravintola, jossa maistuva kasvisruokabuffet. Liharuokia listalla tilattavissa buffetin lisäksi. Erityisesti opiskelijoiden suosiossa.

Keskihintaiset

 • Thai Esan, Lille Istedgade 7, +45 33 249 854. Pienellä thai-ravintolalla on suosion myötä auennut myös muita pisteitä, mutta Vesterbron Thai Esan on se ensimmäinen. Edukasta ja maistuvaa.
 • Wagamama, Tietgensgade 20, +45 33 750 658, [11]. Su-to 12-22, pe-la 12-23. Erittäin suosittu japanilaisia ramen-ravintoloita mallaavan ketjun ainoa ravintola pohjoismaissa. Ei pöytävarauksia. Pääruoat noin 100 kruunua.

Hintavat

Juo

Kahvilat

 • Café André Citroën, Vesterbrogade 58, +45 33 236 282, [12]. Autotehtailijan nimeä kantavasta kahvilasta saa myös aamiaista, päivällistä ja iltaisin cocktaileja.
 • Nazaza, Amagertorv 9. Viihtyisä kahvila Strøgetillä.

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

 • Hotel Bröndby Park, Bröndbyvester Boulevard 6 (Bröndby), [13]. Hotel Bröndby Park sijaitsee Bröndbyn kunnassa Suur-Kööpenhaminan alueella. 24h front desk, runsas aamiainen ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet (mm. squash ja minigolf).
 • Hotel Selandia, Helgolandsgade 12, +45 33 314 610 (), [14]. Perustason hotellissa on myös economy-huoneita ilman omaa kylppäriä. Paikka on hiljattain remontoitu ja ihan siisti. Lyhyt kävelymatka rautatieasemalle ja Strøgetin länsipäähän. Kulmilla on kyllä muutama seksipuoti (kuten Vesterbrossa yleensäkin), mutta ei mitenkään häiritsevästi. 2hh alk. 595 kruunua.

Hintavat

 • Skt Petri, Krystalgade 22, +45 3345 9800, [15]. Tämän design-hotellin aulassa olevat liukuportaat kertovat vielä ajasta, jolloin rakennuksessa oli tavaratalo. Nyt kuitenkin paikalla on hyvätasoinen hotelli. Sijainti on kätevä: Nørreportin asema ja Strøget ovat molemmat vain viiden minuutin kävelymatkan päässä. 2hh alk. 1775 kruunua.

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa

 • Malmö — toisella puolella Juutinraumaa Ruotsissa lyhyen juna- tai automatkan päässä.
 • Köge — lyhyen juna- tai automatkan päässä Kööpenhaminasta, idyllinen matkakohde sekä perheille että kulttuurinnälkäisille.Tämä on käyttökelpoinen artikkeli. Sitä voisi käyttää, mutta se ei vedä vertoja matkaoppaalle. Sukella sisään ja auta tekemään siitä kattava!

Kirjoitusjärjestelmät

Toiminnot

Docents

Muilla kielillä

muut sivustot