Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Dublin

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 16. maaliskuuta 2008 kello 16.55 – tehnyt 91.152.70.132 (keskustelu) (Näe)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Temple Barin aluetta keskustassa.

Dublin on Irlannin pääkaupunki.

Ymmärrä

Tule

Lentokoneella

Dublinin kansainvälinen lentoasema (IATA: DUB, [3]) ei ole suuren suuri, mutta ajoittain sitäkin ruuhkaisempi. Erityisesti turvatarkastusjonoissa lähtiessä voi joutua jonottamaan. Finnair ja Blue 1 lentävät kentälle suoraan kesäkaudella Helsingistä, ja Aer Lingus lentää suoraan Helsingistä vuoden ympäri. Tampereelta Ryanairilla on suora lento Dubliniin ympäri vuoden.

Kentältä keskustaan kulkee kolme erilaista bussiyhteyttä:

  • Aircoach [4] (iso, sininen bussi) kulkee kentältä keskustaan ja suurimpien hotellien luo. Yhden suuntaan matka maksaa 7 euroa ja meno-paluulipun saa 12 eurolla. Busseja lähtee noin vartin välein.
  • Kaupungin liikennelaitoksella, Dublin Busilla [5] on AirLink-linja (bussit 747 ja 748), joka kulkee kentältä keskustaan. Lippu maksaa 6 euroa ja busseja kulkee parhaimmillaan 10 minuutin välein.
  • Dublin Busin paikallisbussi on kaikkein halvin vaihtoehto. Matka tosin kestää vartin kauemmin kuin em. linjoilla. Linjat 16A ja 41 menevät kumpikin eri reittejä, mutta päätyvät lopulta keskustaan O'Connel Streetille. Kertalippu maksaa 1,90€ ja busseja kulkee 10-25 minuutin välein.

Taksi keskustaan maksaa 25-30 euroa.

Junalla

Liiku

Näe

Dublin Castle
Trinity College
  • Dublin Castle.
  • Trinity College.
  • Guinness Storehouse, St James's Gate, Dublin 8, + 353 1 408 4800 (), [1]. Auki päivittäin 9.30 – 17.00. Jokaisen Dublininkävijän must-nähtävyys. Guinness on koko Irlannin ylpeys ja Guinness Storehouse sen syntymäkoti. Entisellä, tosin vieläkin käytössä olevalla tehtaalla kerrotaan havainnollisessa ja laadukkaassa näyttelyssä oluen valmistuksesta aina sen kuljettamiseen ympäri maailmaa. Kierroksen kruunaa tuopillinen mestariteosta upeassa kattobaarissa, josta aukeaa näkymä koko Dublinin ylle miltei 360 astetta kiertävästä panoramaikkunasta. Aikuinen 14 €, sisältää tuopin Guinnessia.

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

  • Twentyone club & lounge, twentyone club & lounge 21 d'olier street, dublin, 01 671 2089 (fax: 01 671 5759), [2]. Maanantaista to torstaihin klo 23.00 eteenpäin ja torstaina ja lauantaina klo 22.00 eteenpäin. Tasokas yökerho aivan Dublinin keskustassa. Houkuttelee ennenkaikkea nuorta väkeä läheiseltä yliopistolta.

Nuku

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!
WikiPedia:Dublin