Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun Dublin versioiden välillä

Wikitravel
Irlanti : Dublin
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Pysy turvassa)
p
Rivi 9: Rivi 9:
 
===Lentokoneella===
 
===Lentokoneella===
  
Dublinin kansainvälinen lentoasema ({{IATA|DUB}}, [http://www.dublinairport.com/]) ei ole suuren suuri, mutta ajoittain sitäkin ruuhkaisempi. Erityisesti turvatarkastusjonoissa lähtiessä voi joutua jonottamaan. Finnair ja Blue 1 lentävät kentälle suoraan kesäkaudella [[Helsinki|Helsingistä]], mutta muulloin on mentävä esim. Kööpenhaminan, Frankfurtin tai Lontoon kautta. [[Tampere]]elta Ryanairilla on suora lento Dubliniin ympäri vuoden.
+
Dublinin kansainvälinen lentoasema ({{IATA|DUB}}, [http://www.dublinairport.com/]) ei ole suuren suuri, mutta ajoittain sitäkin ruuhkaisempi. Erityisesti turvatarkastusjonoissa lähtiessä voi joutua jonottamaan. Finnair ja Blue 1 lentävät kentälle suoraan kesäkaudella [[Helsinki|Helsingistä]], ja Aer Lingus lentää suoraan Helsingistä vuoden ympäri. [[Tampere]]elta Ryanairilla on suora lento Dubliniin ympäri vuoden.
  
 
Kentältä keskustaan kulkee kolme erilaista bussiyhteyttä:
 
Kentältä keskustaan kulkee kolme erilaista bussiyhteyttä:

Versio 28. helmikuuta 2008 kello 19.56

Temple Barin aluetta keskustassa.

Dublin on Irlannin pääkaupunki.

Sisällysluettelo

Ymmärrä

Tule

Lentokoneella

Dublinin kansainvälinen lentoasema (IATA: DUB, [1]) ei ole suuren suuri, mutta ajoittain sitäkin ruuhkaisempi. Erityisesti turvatarkastusjonoissa lähtiessä voi joutua jonottamaan. Finnair ja Blue 1 lentävät kentälle suoraan kesäkaudella Helsingistä, ja Aer Lingus lentää suoraan Helsingistä vuoden ympäri. Tampereelta Ryanairilla on suora lento Dubliniin ympäri vuoden.

Kentältä keskustaan kulkee kolme erilaista bussiyhteyttä:

  • Aircoach [2] (iso, sininen bussi) kulkee kentältä keskustaan ja suurimpien hotellien luo. Yhden suuntaan matka maksaa 7 euroa ja meno-paluulipun saa 12 eurolla. Busseja lähtee noin vartin välein.
  • Kaupungin liikennelaitoksella, Dublin Busilla [3] on AirLink-linja (bussit 747 ja 748), joka kulkee kentältä keskustaan. Lippu maksaa 6 euroa ja busseja kulkee parhaimmillaan 10 minuutin välein.
  • Dublin Busin paikallisbussi on kaikkein halvin vaihtoehto. Matka tosin kestää vartin kauemmin kuin em. linjoilla. Linjat 16A ja 41 menevät kumpikin eri reittejä, mutta päätyvät lopulta keskustaan O'Connel Streetille. Kertalippu maksaa 1,90€ ja busseja kulkee 10-25 minuutin välein.

Taksi keskustaan maksaa 25-30 euroa.

Junalla

Liiku

Näe

Dublin Castle
Trinity College
  • Dublin Castle.
  • Trinity College.

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!

Kirjoitusjärjestelmät

Toiminnot

Docents

Muilla kielillä

muut sivustot