Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Dublin” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Ak: Uusi sivu: '''Dublin''' on Irlannin pääkaupunki. ==Ymmärrä== ==Tule== ==Liiku== ==Näe== ==Tee== ==Osta== ==Syö== ==Juo== ===Kahvilat=== ===Baarit & pubit=== ===Yökerho...)
 
(Tule)
Rivi 4: Rivi 4:
  
 
==Tule==
 
==Tule==
 +
 +
===Lentokoneella===
 +
 +
Dublinin kansainvälinen lentoasema ({{IATA|DUB}}, [http://www.dublinairport.com/]) ei ole suuren suuri, mutta ajoittain sitäkin ruuhkaisempi. Erityisesti turvatarkastusjonoissa lähtiessä voi joutua jonottamaan. Finnair ja Blue 1 lentävät kentälle suoraan kesäkaudella [[Helsinki|Helsingistä]], mutta muulloin on mentävä esim. Kööpenhaminan, Frankfurtin tai Lontoon kautta. [[Tampere]]elta Ryanairilla on suora lento Dubliniin ympäri vuoden.
 +
 +
Kentältä keskustaan kulkee kolme erilaista bussiyhteyttä:
 +
 +
* '''Aircoach''' [http://www.aircoach.ie/] (iso, sininen bussi) kulkee kentältä keskustaan ja suurimpien hotellien luo. Yhden suuntaan matka maksaa 7 euroa ja meno-paluulipun saa 12 eurolla. Busseja lähtee noin vartin välein.
 +
* Kaupungin liikennelaitoksella, Dublin Busilla [http://www.dublinbus.ie/] on '''AirLink'''-linja (bussit 747 ja 748), joka kulkee kentältä keskustaan. Lippu maksaa 6 euroa ja busseja kulkee parhaimmillaan 10 minuutin välein.
 +
* Dublin Busin '''paikallisbussi''' on kaikkein halvin vaihtoehto. Matka tosin kestää vartin kauemmin kuin em. linjoilla. Linjat 16A ja 41 menevät kumpikin eri reittejä, mutta päätyvät lopulta keskustaan O'Connel Streetille. Kertalippu maksaa 1,90€ ja busseja kulkee 10-25 minuutin välein.
 +
 +
Taksi keskustaan maksaa 25-30 euroa.
  
 
==Liiku==
 
==Liiku==

Versio 24. heinäkuuta 2007 kello 11.18

Dublin on Irlannin pääkaupunki.

Ymmärrä

Tule

Lentokoneella

Dublinin kansainvälinen lentoasema (IATA: DUB, [1]) ei ole suuren suuri, mutta ajoittain sitäkin ruuhkaisempi. Erityisesti turvatarkastusjonoissa lähtiessä voi joutua jonottamaan. Finnair ja Blue 1 lentävät kentälle suoraan kesäkaudella Helsingistä, mutta muulloin on mentävä esim. Kööpenhaminan, Frankfurtin tai Lontoon kautta. Tampereelta Ryanairilla on suora lento Dubliniin ympäri vuoden.

Kentältä keskustaan kulkee kolme erilaista bussiyhteyttä:

  • Aircoach [2] (iso, sininen bussi) kulkee kentältä keskustaan ja suurimpien hotellien luo. Yhden suuntaan matka maksaa 7 euroa ja meno-paluulipun saa 12 eurolla. Busseja lähtee noin vartin välein.
  • Kaupungin liikennelaitoksella, Dublin Busilla [3] on AirLink-linja (bussit 747 ja 748), joka kulkee kentältä keskustaan. Lippu maksaa 6 euroa ja busseja kulkee parhaimmillaan 10 minuutin välein.
  • Dublin Busin paikallisbussi on kaikkein halvin vaihtoehto. Matka tosin kestää vartin kauemmin kuin em. linjoilla. Linjat 16A ja 41 menevät kumpikin eri reittejä, mutta päätyvät lopulta keskustaan O'Connel Streetille. Kertalippu maksaa 1,90€ ja busseja kulkee 10-25 minuutin välein.

Taksi keskustaan maksaa 25-30 euroa.

Liiku

Näe

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!
WikiPedia:Dublin